top of page

 

Het Verhaal

Vier individuele spelers van de game Master of Don Quichot hebben dankzij urenlang spelen het hoogste level behaald van het populaire spel. Hierdoor zijn ze hun verstand kwijtgeraakt en toe aan het spelen van de bonus. Deze bonus wordt zonder scherm en in de vrije natuur gespeeld. De winnaars met de adventure bonus krijgen de rol van de dolende ridder Don Quichot en de winnaars met de safety bonus met een verstandsreserve krijgen de rol van dienaar Sancho Panza. Ze worden door Puck het bos ingestuurd met als missie het hart te veroveren van de wonderschone Dulcinea. Puck is de bekende elf uit het toneelstuk Een Midzomernachtsdroom.  

In hetzelfde bos waar de koppels ten strijde trekken oefent ook een groep van zes jonge acteurs voor hun deelname aan Shakespeare ‘s Midzomernachtsdroom. Ze spelen de amateurspelers in het stuk en oefenen voor de scenes waarin ze onder andere Muur, Maan, Leeuw, Timmerman, Thisbe en Pyramus spelen.

 strandt het eerste koppel op het groepje amateurspelers en ze vragen of ze zich tijdelijk achter de muurspeler mogen verstoppen. Regisseur Karel Keg geeft het koppel een schuilplaats aan de zijde van de muur waar Pyramus straks zijn rol zal spelen.

Het tweede koppel ziet een kudde schapen aan voor een leger. Het tweetal slaat door de bokkende schapen ook op de vlucht en zoekt eveneens een veilig onderkomen bij het groepje acteurs. 

 

Regisseur Karel Keg is het nu zat en vraagt haar acteur die de rol van Leeuw speelt om de twee koppels het bos in te jagen. Dat loopt niet plan van Puck, maar Puck verzint een nieuw list om de spelers van Master of Don Quichot weer daar te krijgen waar ze ze hebben wil: bij het beroemde toneelstuk van William Shakespeare.

 

 

 

Mogelijk gemaakt door

Master of Don Quichot

Vrij naar Shakespeare en De Cervantes

Vr 9 juni en za 10 juni 2023
aanvang 21.00 uur

Een locatievoorstelling gespeeld door jongeren in het openlucht theater bij het Johan Smit Park

naar een idee van Maaike van den Hoek

Onder auspiciën van De Ketelstichting

De repetities zijn onder leiding van Maaike van den Hoek met op zondag 16 april van 10.00 - 17.00 uur gastregie fysiek spel door Harmen van Liemt, 2e jaars regieopleiding Academie voor Theater en Dans, Amsterdam

Repetities op donderdag van 19.00 - 21.00 en twee zondagen van 1O.00 - 17.00 uur
januari: do 12 en do 26
februari: do 2, do 16 en do 23
maart: do 9, do 16, do 23, do 30 
april: do 6,  zo 16 april hele dag, do 20 
mei:  do 11, do 25
juni: do 1, zo 4 (
11.00 - 16.uur) wo 7 juni en do 8 (generale)

_

Wie deden er mee?

 

Puck - Ninthe

Karel Keg - Jur

Simon Spoel - Julius

Frans Fluit - Laszlo

                    Tamara Tuit - Elin                     

Serafina Schaaf- Frouke

               Lola Slok - Cathelijne           

Stijn en Don Quichot - Jorrit

Tomas en Sancho Panza -Laszlo

Merel  en Donna Quichotta - Marleau

Anniek en Sanyo Panchi - Nina

  

Techniek - Edzo Smid

Kostuum - Dymph Dressen van Dress en Les, Annemieke van de Berg van Saparoea. Elizabeth van het Stoflab en leerlingen van het Lauwers College

Muziek - Julian Sembring en Martijn van Keulen

Advies decorstukken - Margot Brekelmans

Gastdocent fysiek spel - Harmen van Liemt

Regie - Maaike van den Hoek

logo scholten kamminga fonds 28 jan.png
bottom of page