T79.jpg

 

Het Verhaal

Zes individuele spelers van de game Master of Don Quichot hebben dankzij urenlang spelen het hoogste level behaald van het populaire spel. Hierdoor zijn ze hun verstand kwijtgeraakt en toe aan het spelen van de bonus.  Deze bonus wordt zonder scherm en in de vrije natuur gespeeld. De drie winnaars met de adventure bonus krijgen de rol van de dolende ridder Don Quichot en de drie winnaars met de safety bonus met een verstandsreserve krijgen de rol van dienaar Sancho Panza. Zonder van elkaars bestaan te weten worden de koppels A, B en C het bos ingestuurd met als missie het hart te veroveren van de wonderschone Dulcinea. Met het stellen van een goede daad vergroot je de kans om dit hart te veroveren. Ieder koppel heeft een goede daden kaart getrokken.

In hetzelfde bos waar de koppels ten strijde trekken oefent ook een groep van zes jonge acteurs voor hun deelname aan Shakespeare ‘s Midzomernachtsdroom. Ze spelen de amateurspelers in het stuk en oefenen voor de scenes waarin ze onder andere Muur, Maan, Leeuw, Timmerman, Thisbe en Pyramus spelen.

Het eerste koppel trekt de kaart: versla de reuzen. De Don Quichot van dit koppel ziet net als in het oorspronkelijke verhaal windmolens aan voor reuzen en krijgt in het gevecht een tik van de molen mee. Op de vlucht geslagen strandt het eerste koppel op het groepje amateurspelers en het tweetal vraagt of ze zich tijdelijk achter de muurspeler mogen verstoppen. Timmerman Karola Keg geeft het koppel een schuilplaats aan de zijde van de muur waar Pyramus straks zijn rol zal spelen.

Het tweede koppel gaat op pad met de kaart: versla het leger. Het koppel ziet een kudde schapen aan voor een leger. Het tweetal slaat door de bokkende schapen ook op de vlucht en zoekt eveneens een veilig onderkomen bij het groepje acteurs. In eerste instantie zijn de acteurs verward door nog een Don Quichot met een Sancho Panza, maar flexibel als ze zijn, zien de acteurs nog wel een schuilplaats aan de muurzijde van Thisbe.  Karola Keg raakt geïrriteerd omdat de repetitie voor de tweede maal wordt verstoord en de repetitietijd beperkt is.

 

Het derde koppel krijgt als opdracht om zogenaamde staatsgevaarlijke burgers te bevrijden. De bevrijding lukt ten dele: de burgers blijken echte misdadigers en het derde koppel slaat op de vlucht.

Het mag geen toeval heten dat ook het derde koppel de repetitie verstoort van de jonge acteurs en bescherming zoekt achter de muur. Regisseuse Karola Keg is het nu zat en vraagt haar acteur die de rol van Leeuw speelt om de drie koppels het bos in te jagen. Dit onder protest van Thisbe die medelijden heeft met de verwarde Don Quichot.

 

Omdat geen enkel duo de eerste ronde heeft gewonnen speelt iedereen de finale opdracht: verover het hart van Dulcinea.

Alle drie de Don Quichot figuren zijn ervan overtuigd dat de mooie en lieve vrouw die zij achter de muur hebben gezien Dulcinea moet zijn.

 

Karola Keg is inmiddels toe aan het repeteren van haar laatste scene voor de Midzomernachtdroom. Pyramus en Thisbe spelen hun liefdesscène. en neemt het heft in handen....

 

 

Master of Don Quichot

Een locatievoorstelling gespeeld door jongeren in het openlucht theater van Zuidhorn

do 8, vr 9 juni en za 10 juni 2023
naar een idee van Maaike van den Hoek

De repetities zijn onder leiding van Maaike van den Hoek met een hele weekenddag gastregie fysiek spel door Harmen van Liemt, 2e jaars regieopleiding Academie voor Theater en Dans, Amsterdam

Repetities op donderdag van 19.00 - 21.00 en twee zondagen van 11.00 - 17.00 uur
januari: do 12 en do 26
februari: do 2, do 16 en do 23
maart: do 9, do 16, do 23, do 30 
april: do 6, do 13, do 20 
mei:  do 11, do 25
juni: do 1, za 3 en do 8 (generale)

Meedoen? stuur een bericht naar Maaike van den Hoek, 06 13767058 of maaikevandenhoek@gmail.com